26.5.2015

Piia Pantsun valmennus 18.5.-19.5.-15

Tykkäätekö mun ilmeestä! :D

Elikkä siis ensimmäiseksi pahoittelut siitä, että tämä postaus tulee näin myöhään, minulla ei vain ole ollut jaksamista kirjoittaa tätä postausta, vaikka tämä postaus olisi minun mielestäni aika kiinnostavaa luettavaa. Olin Pantsun valmennuksessa maanantaina ja tiistaina. Sää oli ensimmäisenä päivä aivan kaamea vettä tuli tuutin täydeltä oli kylmä ja märkää, (ja Hienohelma Vanihan ei tykkää vesilätäköistä). Olen taas niin kiitollinen äitille ja isille jotka maksavat minulle tätä harrastusta sillä jälleen Pantsun tarkkojen silmien alla opin lisää ratsastuksesta, ja hevosesta, tässä tapauksessa Vanista.

Eli ensimmäisenä päivänä on siis "puomi"päivä. Jonka tarkoituksena on venyttää, jumpata ja irroitella hevosta. Vani oli alussa aivan kamala ratsastaa. En saanut sitä kuulolle ollenkaan se oli vetelä, pohkeen takana sekä taivaallisen jäykkä ja haluton tehdä mitään. Piia sanoi minulle heti kun aloitimme ravaamaan että Oona pidennä jalustimia kaksi reikää, no minähän tein töitä käskettyäni ja pidensin jalustimia kaksi reikää. Jalustimet tuntuivat pitkiltä, mutta kyllä niihin aika nopeasti tottui. Pantsu sanoi, että olen käyttänyt liian lyhyitä jalustimia, josta on seurannut se ongelma että ratsastan ainoastaan pelkällä kädellä ja unohdan jalat kokonaan.

Meillä oli siis paljon puomeja. Tykkään puomeista erityisesti sen takia, koska siten saan hevosen taipumaan paremmin sillä meillä ongelmana on että Vani on todella jäykkä. Puomit olivat ns. ympyrällä, eli tehtiin aina ympyrä jossa aseteltiin ja taivutettiin. Yhdellä ympyrällä oli aina kolme puomia. Vani meni joka ikinen kerta viimeisestä puomista ohi, koska en vain saanut käännettyä sitä. (kannattaisi Oona käyttää niitä jalkoja).

Ensin tulimme käynnissä, sitten ravissa ja lopuksi laukassa. Yleensä Pantsun valmennuksissa on paljon jumppasarjoja, joita oli myös nytkin. Välejä en muista mutta olisikohan niihin tullut yhteen väliin neljä askelta jos en hirveästi väärin muista. Vani oli alusta asti vetelä ja pohkeen takana. Mietin jo hetken mitähän tästäkin tulee. Mutta päätin että nyt ei luovuteta! Vanilla eivät askeleet tahtoneet riittää kun oli niin vetelä ja hidas, mutta hetkellisten spurttien ottojen jälkeen homma alkoi luistamaan. Ensimmäisenä päivä esteet olivat pieniä. Tarkoituksena olikin harjoitella tekniikkaa eikä korkeutta!

Jumppasarjan jälkeen siiryimme linjaan, jossa oli puomi-portti-puomi ja askelmäärää en muista olisikohan ollu 5,6,7 jotain sinne päin ja sen jälkeen vesimatto-okseri. Tykkään mennä Vanilla puomi-este-puomi tehtäviä, koska huomaan ja tunnen selkään miten askeleen näkeminen ja havainnoillistaminen paranee kun tekee sellaisia tehtäviä, joista huomaa että on apua. Vesimatto-okseri oli simppeli olin varma että Vani ei tulisi kieltämään, koska olen hypännyt sitä niin useasti. Eipä muuten kieltänytkään.


Toisena päivänä oli ns. ratapäivä. Jossa hypättiin ihan kunnonrataa. Tuumailtiin Pantsun kanssa ensimmäisenä päivänä, että mitäpä jos kokeiltaisiin Vanille ihan uuttaa ja toisenlaista kuolainta. Eli ratapäivälle valitsin gag-kuolaimet, jossa on siis kaksi ohjaa. Eli ei muutakun vaihtamaan kuolaimet ja testaukseen. Yllätyin todella paljon miten H Y V I N Vani liikkui. Se oli reipas, muodossa taipui ja asettui, ja mikä parasta se tuntui selästä niin hyvälle ratsastaa, että mietin onko mulla alla enää tämä sama hevonen joka oli ensimmäisenä päivänä.

Rata oli aika haastava, mutta ei yhtä haastava kuin Pantsussa yleensä. Aloitimme tekemällä laukkaa ja ravia itsenäisesti. Kun verryttely oli tehty rupesimme hyppäämään aitajohdetta, jonka päällä piti vaihtaa laukka ja myös suuntaa. Vani ei osaa tehdä lennosta suoraan hienosti laukanvaihtoa, mutta esteen päällä se joka ikinen kerta vaihtoi laukan, olin ihan hämmästynyt. Pantsukin huomasi miten Vani todella paranu ja käytti selkäänsä hypyissä!


Taas oli jumppasarjoja, ja linjoja. Toisena päivänä oli selvästi lämpimämpää ja oli mukava mennä. Rata oli aika pitkä. Huomasin että kun ratsasti Vanilla gageilla niin piti oikeasti ratsastaa super paljon jalalla, koska muuten Vanista tuli pitkä ja se kiihtyy todella paljon. Tästä toisesta päivästä en muista paljoakaan. 

Mutta siis oli myös yhden askeleen jumppasarja joita oli 3-4 estettä peräkkäin, Pantsu sanoi että jumppasarjassa Vania joutuu ottamaan kiinni, koska siitä tulee todella pitkä ja se kolhii ja tiputtaa. Mutta muuten Vania saa ratsastaa eteenpäin, koska se ei meinaa saada askelta riittämään hevosväleihin.


Mitäs tykkäsitte tästä postauksesta?
muistakaa kysellä, sillä teen kysymysvideon!
Blogi tulee hieman muuttumaan, mutta päätähtenä pysyy edelleen Vani, mutta saattaa tulla myös toinen heppakaveri! Arvaako joku mikä!? :)


2 kommenttia :

  1. Ihanat te ♥ noi kuvat on sikahyvii :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos että tykkäät <3 ja mäkin tykkään noista tosi paljon :)

      Poista