12.5.2015

Estevalmennus 11.05.-15Olin maanantaina estevalmennuksessa joka meni tosi hyvin. Aluksi menin laittamaan Vania valmiiksi ja siellä se tapansa mukaan olla möllötti. Harjasin sen alussa ihan normaalisti niinkuin aina ja laiton varusteet päälle. Olin valmennuksessa kaverini Emman kanssa ainoastaan kahdestaan koska loput olivat peruneet tuntinsa. Tunti oli todella hyvä sillä meitä oli vain kaksi joten saimme todella hyvää opetusta pääsimme hyppäämään myös hieman korkeampaa.

Aloitettiin siis ihan normaalisti itsenäisesti verkkaamalla ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopuksi laukassa. Vani tuntui todella jäykältä ja se oli todella pohkeen takana, haluton suoraan sanottuna liikkumaan. Hetken kinastelun jälkeen Vani taisi ymmärtää kuka on pomo ja kuka käskee sen liikkumaan eikä vain niin kuin prinsessalle sopii. Lopuksi Vani taipui ja kulki ainakin hetkellisesti myös oikein päin. Vani oli kyllä hieman ihmeissään että missäs ne mun kaverit on mutta hetkellisten hyppypomppujen jälkeen homma jatkui taas ihan normaalisti.


Sitten aloitettiin hyppääminen. Otettiin verkkahypyiksi tuo puomi-pysty-puomi tehtävä, joka oikeasti vaati keskittymistä ja ajattelemista. Voin pistää vaikka pääni pantiksi, että tämä tehtävä olisi kaikille hyödyllinen sillä se auttaa oikeasti katsomaan etäisyysksiä, ja muutenkin auttaa estesilmän parantamisessa. Nyt täytyy joka estevalmennukseen laittaa puomit samanlailla. Esteet olivat aluksi pieniä mutta pikku hiljaa niitä ruvettiin nostamaan. 


Tulimme siis ensin ratana puomi-pysty-puomi, linja (21cm) ja sitten puomi-okseri-puomi. Kaikki radat mitä tulin onnistui minun mielestäni todella hyvin ja valmentajakin sanoi, että älä muuta mitään muuta paitsi istuntaasi voisit keskittyä. Otin itseäni siis niskasta kiinni ja istuntani parani sillä hetkellä aivan loistavan paljon, ellen sanoisi. Yleensä hyppään selkä ihan kyyryssä jalat leijuu takana ja katson hevosen niskaan. sain korjattua tätä tosi hyvin ja olen tyytyväinen itseeni. Kuten ehkä voitte kuvista huomata, tuntui kuin hevonen olisi muuttunut ihan eri hevoseksi tai sitten minulla oli vain todella hyvä fiilis päällä. 


Tämä tehtävä oli oikeasti erittäin haastava sillä tässä saa keskittyä todella paljon että askeleet täsmää. Tulin Vanin kanssa useaan kertaan joka parani kokoajan lisää ja lisää. Loppu radan korkeus oli 105cm-110cm, kyllä nyt ehkä joku miettii että hyppääkö tuollainen pullukka sitä, niin kyllä hyppää. Okserin takapuomi taisi olla sen 110cm. Tehtiin siis rataesteillä meidän ennätys. Tuon okserin Vani tiputti monta kertaa, koska se tuli niin vahvaksi edestä, että en vain saanut enää sitä niskaa sieltä ylös. Mutta sitten tajusin ottaa kunnon pidätteen ennen estettä ja tadaa hevonen hyppäsi kuin unelma korkeatkin esteet. 
Mitä tykkäsitte, kommentoikaa alas!
Ajattelin tehdä kysymyspostauksen/videon, niin jos laittaisitte kysymyksiä tuohon alle!
Miten teidän valmennukset on menneet, oletteko te kokeilleet tuota puomitehtävää?12 kommenttia :

 1. Se okseri oli 105cm kait ja hienoooot <3! Teil meni sikahyvin ;__;

  VastaaPoista
 2. Vanilla näyttää kuvissa jo oikeen hevoselta, kun yleensä se muistuttaa omasta mielestä enemmän ponia kuin hevosta (tähän kyllä taitaa vaikuttaa vähän Vanillan luonnekin ) :D

  Tosi hyvännäköstä menoa, jatkossa olis kiva nähä teidän menoa myös videolla ! On kyl ilo huomata, kuinka hyvään paikkaan se on päässy ja että sillä on rakastava ja huolehtiva ratsastaja! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos! Joo mä oon aatellukin laittaa videota. Mä oon yrittäny pitäå Vanista hyvää huolta!

   Poista
 3. ihana postaus! :)

  VastaaPoista
 4. Todella ihana hevonen ja laadukas postaus!

  VastaaPoista
 5. kysymyksiä esim.
  kauanko oot ratsastanut
  missä alotit ratsastuksen
  kellä kaikilla hepoilla oot menny
  korkein este minkä oot hypänny
  korkein rata minkä oot hypänny
  ootko hypänny maastoesteitä
  missä maissa oot käyny
  menetkö kesällä leirille
  meetkö piia pantsun valmennuksiin
  monissa kisoissa oot käynny
  korkein mitä oot kisannu


  siinä oli jotain :)

  VastaaPoista
 6. Kerro jotain sun "elämäsi hevosista"? :)

  VastaaPoista