13.6.2015

Meidän talli: Aulangon ratsastuskoulu
Kukaan ei ole tällaista postausta minulta pyytänyt mutta ajattelin että tälläisen voisin teille tehdä. Ja ehkä joitakin ihmisiä ja lukioita kiinnostaa millaisessa ratsastuskoulussa minä ratsastan. 

Elikkä ratsastan siis Aulangon ratsastuskoulussa. Aulangon ratsastuskoulu perustettiin vuonna 1939-1940 Aulangon hotellin tarpeisiin.  Tallin vuokraajat ovat vaihtuneet usein 55 vuoden aikana.

Aulangolla on 17 opetushevosta sekä 23 yksityistä hevosta sekä Sallalla meidän ratsastuksenopettajan ratsutettavat hevoset. Minun mielestäni Aulangolla on parhaat puitteet ratsastaa sekä harrastaa. Hyvät hevoset, mukava talliympäristö, siistit tilat ymsyms. Sekä pakko vielä mainita hyvät kilpailumahdollisuudet. Saan olla kiitollinen että saan juuri harrastaa ratsastusta Aulangon ratsastuskoulussa jossa opetus on erittäin laadukasta. 

Aulangolla ratsastustunteja pidetään päivästä iltaan. Eri tasoisille ratsastajille on erilaisia tunteja, joissa hypätään sekä ratsastetaan koulua. Tunnit ovat maanantaista lauantaihin, sunnuntai on hevosilla vapaapäivä. Tuntien taso on hyvin laadukasta. Meillä on kolme vakituista ratsastuksen opettajaa Salla, Krista sekä Iida. Voisin kertoa heistä hieman lyhyesti. 

Salla varenti on koulutukseltaan hevosagrologi sekä ratsuttaja. Salla aloitti ratsastuksenopettajan työt Aulangolla vuonna 2002, sekä on talliyrittäjä vuodesta 2010. Salla pitää tunteja tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Salla kilpailee este,- sekä kouluratsastuksessa menestyksekkäästi. 

Krista Nieminen on tallin ratsastuksenopettajista uusin. Krista on ratsastuksenopettaja. Krista valmistui ypäjältä ratsastuksenohjaajaksi vuonna 2012. Krista pitää tunteja pääosin keskiviikkoisin.

Iida Hast on ratsastuksenopettaja vuodesta 2004. Iida harrastaa ratsastusta, salibandya, sekä suomenhevosten pienimuotoista kasvatusta. Iida on kilpaillut koulu,-este ja kenttäratsastuksessa. Iida pitää tunteja pääosin maanantaisin.

Aulangolla on myös mahdollisuus käydä valmennuksissa kuten itsekin käyn maanantaisin. Vamennukset ovat maanantaisin, tiistaisin sekä keskiviikkoisin. Valmennukset valmistavat ratsastajia ikäänkuin kilpailemiseen. Valmennuksia järjestetään sekä este että kouluratsastajille. Itse käyn estevalmennuksissa. Valmennusten ryhmäkoot pyritään pitämään pieninä jotta opetus olisi mahdollisimman tehokasta. Aulangolla käy myös ulkopuolisia valmentajia. 

Kilpaileminen on mahdollisuus mitä monissa muissa talleissa ei järjestetä. Se on mielestäni surullista sillä jos tähtää korkealle jostain pitää aloittaa. Aulangolla kilpaileminen on mahdollista, niin koulussa kuin esteissäkin. Siitä saa olla kiitollinen. Käymme Hämeenalueen lähikilpailuissa, mutta joskus lähdemme pidemmällekin esimerkiksi Riihimäelle. Mieleatäni on kiva kun joku kokenut Aulangon tallinhenkilökunnan jäsen tulee kilpailuihin mukaan ja ohjeistaa parhaimmalla mahdollisella tavalla jotta ratsastaisit hyvin. Mielestäni se on hyvä piirre ratsastuskoulutoiminnassa. 

Mitä tykkäsit tällaisesta postauksesta? Kerro mielipiteesi kommenteissa!
Tästä pääset Aulangon ratsastuskoulun sivuille!
Millaisessa ratsastuskoulussa sinä ratsastat?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti