3.7.2015

Sunnuntaisia hyppelöitä Darilla!

Hejssan! Dari postaukset ovat jääneet todella vähälle joten nyt sitten tulisi Dari postausta kun olette myös Darista postausta pyytäneet. Sekä syynä siihen että postauksia ei ole tullut on se, että on kesä ja lämpimät säät, joten haluan nauttia niistä uimalla ja kavereiden kanssa aikaa viettäen, joten postauksien kirjoittaminen on jäänyt naurettavan vähälle! Ja en ole muuten tainnut kertoa että Aulangon hepat ovat tällä hetkellä lomalla laitumella Lepaalla ja tulevat 5. päivä takaisin.

Eli viime sunnuntaina hyppäsin Darilla viimeisen kerran sillä vuokraus loppui viimeinen päivä kesäkuuta. Darin kanssa sain viettää ihanan ja sateisen kesäkuun mutta sateista viis minä tykkään itse ratsastaa sateessa, en tiedä miksi, mutta tärkeintä on että pitää hauskaa hevosensa kanssa! Ratsastuksen ei mielestäni tarvitse olla liian pakolla tehtävää sillä innokkuus saattaa kadota, mutta tavoitteellisuus on pidettävä mielessä jos tavotteita on itsellensä ja hepallensa asettanut.

C. Silja Pitkänen

Aloitin laittamalla Darin valmiiksi ja siirryin kentälle kävelemään pitkin ohjin. hetken käveltyäni otin ohjat ja rupesin taivuttelemaan ja asettelemaan Daria jotta saisin siitä vetreän ja pyöreän, helpommin sanottu kuin tehty. Dari tykkää yleensä kulkea pää ylhäällä ja olla hyvin vastahakoinen ohjalle ja pohkeelle, ei tosin aina kyllä niitä poikkeuspäiviäkin löytyi ihan kivasti. Kun taas huomasin että en saa Daria sellaiseen muotoon pääyin siirtyä kokonaan ympyrälle ja tehdä ympyrätyöskentelyä, sillä kuukauden aikana huomasin että ympyrätyöskentely auttaa uskomattoman paljon. Kannattaa siis kokeilla! Aloin hetken ravattua ympyrällä tulemaan puomeja, jotka onnistuivat ainakin omasta mielestäni hyvin.

C. Silja Pitkänen

Puomien tulon jälkeen rupesin hyppäämään. Darilla ei oltu ennen hypätty paljoa joten heti ei voinut ruveta hyppäämään korkealta ja kovaa. Tykkäsin paljon hypätä Darilla se kulkee omalla moottorilla sillä on hyvä hyppytekniikka kaikin puolin toimiva estehevonen. Minusta oli ihana nähdä miten noin sympaattinen poni hyppää kuin vanha konkari. Muutamat hypyt tulivat joko todella kaukaa tai todella läheltä mutta oivalsin että kannattaa pitää pohkeet kiinni niin ehkä hyppäpaikka paranee..:).

C. Silja pitkänen
En tiedä onko tämä parhain kuva, mutta ainakin yksi hauskimmista, huomatkaa ilmavara :)

Kun aloin hyppäämään Darilla askel ja kaikki muutkin paranivat huomattavasti, kaikki pyöreeksi ratsastaminen ja asettaminen ja taivuttaminen unohtui, koska minä en ainakaan esteradalla jaksa enkä halua miettiä missä se hevosen pää on. Alussa esteet olivat noin 50cm-60cm ja lopussa ne olivat 90cm, ja sielläkin oli kunnon ilmavara. Minua kehotettiin, että kannattaa ajatella että on kiire ja kuin olisi uusinnassa,  tietenkään ei saa ruveta hosumaan. Ja se kehotus toimi esteet tulivat eteen hyvine paikkoineen ja sain ratsastettua hevosen hyväksi esteiden välissä. Nyt kuvat saa kertoa hyppyfiiliksistä!

C. Silja Pitkänen
1. 

C. Silja Pitkänen
 2.

C. Silja Pitkänen
 3.

C. Silja Pitkänen
4. 

C. Silja Pitkänen
5.

Mitä piditte postauksesta?
Mikä kuvista oli suosikkinne?
Haluaisitteko jossain kohtaa minulta videoita tai videopostauksia esimerkiksi kisoista?, kommentoikaa alas!


2 kommenttia :

  1. ihana postaauss❤mun suosikki kuvista oli varmaankin tuo 4. kuva tai sitten tuo aivan ensimmäinen kuva! :) kisa- tai valmennusvideopostaus olisi kiva!

    VastaaPoista