18.7.2015

Haaste #haaste2

Eli ajattelin alkaa tekemään tällaisen "sarjan" #haaste( ja joku numero, monesko haaste sitten mahtaa olla.) Tämä haaste jonka teille nyt teen on haaste hevosenomistajille, mutta ajattelin että voisin tällaisen tehdä koska kysymyksen olivat sellaisia joihin voin vastata ja tarvittaessa pystyn muokkaamaan hieman kysymystä. Voit tehdä samaisen haasteen jos haluat, tällä kertaa en haasta muita. Mutta aloitetaan!


Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.
Vani eli viralliselta nimeltään Vanilla IV on vuonna 2006 syntynyt arvioidulta rodultaan Knastrup tamma. 

Minä olen todella huono arvioimaan kenenkään hevosen tai ponin tasoa mutta veikkaisin Vanin olevan tasoltaan He A ja Re 100cm

Vani on miellyttämisen haluinen tamma joka yrittää aina parhaansa. Vani on välillä hyvinkin tammamainen mutta selkeällä ja järkevällä käsittelyllä se on kiltti ja rauhallinen. Vani on rehellinen ja yleensä tekee mitä haluan, mutta ei anna mitään ilmaiseksi jos en osaa oikein siltä sitä pyytää. Vani rakastaa hyppiä esteitä. Vani on aika laiska mutta tarvittaessa virtaa siltä ei puutu. 

Hevoset vai ponit? Miksi?
Ehdottomasti hevoset! En ole yhtään poniratsastaja, sillä minulla menee hermo kun ne ovat niin itsepäisiä. Mutta on ne silti söpöjä ja ihania!


Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Olen mennyt perus tuntihepoilla koska ratsastan ratsastuskoulussa, mutta varmaan Tukkar II nimisellä hevosella sillä se oli ensimmäinen kisahevoseni. mutta itsenäisesti olen ratsastanut muiden ihmisten omilla hevosilla. 

Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)
Koska olen esteratsastaja niin sanoisin että kengällinen hevonen, mutta jos on hevonen joka ei tarvitse kenkiä, niin miksi laittaa kengät. Vanilla on kengät joten sanoisin että kengällinen hevonen, ja kaviot ei myöskään kulu jos hevosella on kengät jalassa. 

Klippaus: Puolesta vai vastaan?
Minulla ei tästä asiasta hirveästi ole mielipidettä mutta sanoisin, erttä koska en näe klippaukselle miinuspuoliakaan niin klippaus on hyvä asia. Esimerkiksi hevoselle jota treenataan paljon ja kisataan paljon niin on hyvä että paksutalvikarva klipataan pois. Meilläkin Aulangolla klipataan useimmat hevoset. Itse tykkään klipatusta hevosesta!

Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
Vani tarhailee tallikavereidensa kanssa, jossa on tammat ja ruunat sekaisin. En tiedä tälle erityistä syytä, mutta jos hevoset tulevat toimeen niin miksi ei..

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?
Tietysti kiinnitän huomioni ulkonäköön, mutta ostotilanteessä tietysti luonne ratkaisee enemmän kuin ulkonäkö.

Millainen on hyvä hevosblogi?
Mielestäni hyvä hevosblogi on sellainen, missä on paljon kuvia ja kiinnostavia tekstejä ja erikoispostauksetkaan ei mielestäni ole pahasta. Voin joskus kirjoittaa tästä aiheesta erillisen postauksen.

Pahin tippumisesi?
En ole tippunut kovin pahasti. kerran tipahdin kun hevonen pelästyi ja meillä oli leikkitunti jossa menimme ilman satulaa ja tipahdin niin että sormeni murtui, muuta vakavaa mustelmien lisäksi ei ole tapahtunut. 


Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
Vani ei omista kovin montaa loimea, sillä tallilla kaikki loimet on ns. yhteisiä, mutta minulla on Vanille oma vohveliloimi ja sitten Vanilla on oma sadeloimi.


Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
Olen siltä väliltä mutta ehkä hiemän uhkarohkea, toisinaan joskus tulee itsejuojeluvaisto vastaan mutta pisän itseäni muutenkin hieman uhkarohkeana. Pidän haasteista! 

Kuinka usein hevosesi liikkuu?
Vani liikkuu  tunnilla päivässä max. kolme kertaa yleensä kaksi. Hevosilla on myös sunnuntait vapaapäiviä. Joskus saattaa myös olla enemmän vapaapäiviä yleensä yksi. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti